MIT به فرینا پولی بهعنوان پژوهشگر نوآوری مهمان جدید خود خوشآمد میگوید. دکتر پولی، یک عصبشناس، کارآفرین، سرمایهگذار و مخترع برجسته است که در تقاطع علوم رفتاری و هوش مصنوعی کارهای مهمی انجام داده است. او قرار است در سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۵ این سمت را بر عهده داشته باشد. جالب اینجاست که او نخستین پژوهشگر نوآوری مهمان است که در دانشکده محاسبات شوارتزمن MIT مستقر میشود.
پیشینه علمی و دستاوردهای پژوهشی
فرینا پولی فعالیت حرفهای خود را با تحقیق در زمینه عصبشناسی آکادمیک و تمرکز بر تصویربرداری مغزی چندوجهی مرتبط با سلامت و بیماری آغاز کرد. او یکی از اعضای گروه تصویربرداری عصبی روانپزشکی در بیمارستان Mass General Brigham و دانشکده پزشکی هاروارد بود. پس از آن، بهعنوان پژوهشگر فوق دکتری به دپارتمان علوم مغز و شناخت MIT پیوست و با پروفسور جان گابریلی همکاری داشت.
دستاوردهای تحقیقاتی او شامل دریافت جوایزی نظیر جایزه محقق جوان از بنیاد تحقیقات مغز و رفتار است. او بیش از ۳۰ مقاله علمی منتشر کرده که در مجلات معتبری نظیر Proceedings of the National Academy of Sciences، Journal of Neuroscience و Brain به چاپ رسیدهاند.
ورود به دنیای کارآفرینی و نوآوری
فرینا پولی پس از تکمیل دوره دکتری خود، وارد دنیای کارآفرینی شد و مدرک MBA خود را بهعنوان بورسیه Robert Kaplan Life Science از مدرسه کسبوکار هاروارد (HBS) دریافت کرد. او در همین دوران، جایزه برتر شاخه علوم زیستی و جایزه انتخاب مخاطبین را در مسابقه کارآفرینی ۱۰۰ هزار دلاری MIT در سال ۲۰۱۰ بهدست آورد.
او در سال ۲۰۱۲ شرکت pymetrics را تأسیس کرد، شرکتی که پیشرفتهای علوم شناختی و یادگیری ماشینی را برای توسعه نرمافزارهای تصمیمگیری و افزایش عملکرد در حوزه منابع انسانی به کار گرفت. فرینا پولی بهعنوان مدیرعامل این شرکت تا سال ۲۰۲۲ به فعالیت پرداخت و pymetrics توانست دستاوردهای متعددی از جمله ثبت چندین پتنت و دریافت جوایزی نظیر فناور پیشرو از مجمع جهانی اقتصاد را کسب کند.
pymetrics همچنین در تصویب قانون ابزارهای تصمیمگیری خودکار در نیویورک نقش مهمی ایفا کرد؛ این قانون، نخستین قانون در نوع خود است و از جولای ۲۰۲۳ اجرایی شده است.
بازگشت به MIT
بازگشت فرینا پولی به MIT، فرصتهای ویژهای فراهم میکند. بهعنوان پژوهشگر نوآوری مهمان، او در همکاری نزدیک با سندیل مولایناتان، استاد دپارتمانهای مهندسی برق و علوم کامپیوتر و اقتصاد، تلاش میکند تا مسائل واقعی مرتبط با تعامل انسان و الگوریتمها را بررسی کند. این همکاری با هدف توسعه یک زیرشاخه جدید در علوم کامپیوتر با تمرکز بر علوم رفتاری و تربیت نسل جدید دانشمندان که در هر دو زمینه مهارت دارند، انجام میشود.
در اینباره، مولایناتان میگوید: «فرینا در تمام زمینههایی که به دنبال اثرگذاری در آنها هستیم — آکادمیک، جامعه مدنی و بازار — عملکرد خارقالعادهای داشته است. او ذهنیت استارتاپی را با علاقه به تأثیر مثبت اجتماعی تلفیق میکند و از دانش و دقتی که MIT نیاز دارد برخوردار است. حضور او برای ما خوششانسی بزرگ است.»
طراحی الگوریتمهای انسانیتر
فرینا پولی معتقد است که تعامل انسان و الگوریتمها اغلب نتایج ضعیفی به همراه دارد، زیرا الگوریتمها بدون درنظر گرفتن تعامل با انسانها طراحی شدهاند. او میگوید: «ما روی طراحی الگوریتمهایی تمرکز خواهیم کرد که بتوانند به صورت هماهنگ با انسانها کار کنند. تنها چنین الگوریتمهایی میتوانند مسائل بزرگ اجتماعی نظیر آموزشوپرورش، مراقبتهای بهداشتی و فقر را حل کنند.»
سایر دستاوردها و فعالیتها
فرینا پولی در سال ۲۰۱۹ بهعنوان یکی از ۱۰۰ بنیانگذار زن برتر مجله Inc. و در سال ۲۰۲۰ بهعنوان یکی از ۱۰۰ زن قدرتمند مجله Entrepreneur انتخاب شد. همچنین، او در لیست ۱۰۰ زن برجسته در اخلاق هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ قرار گرفت. فعالیتهای او در رسانههای معتبری نظیر The New York Times، The Wall Street Journal، Fortune و Harvard Business Review پوشش داده شدهاند.
او علاوه بر نقش خود در pymetrics، در سال ۲۰۲۳ Alethia AI را برای ارتقاء شفافیت در فناوری و در سال ۲۰۲۴ Rosalind Ventures را برای سرمایهگذاری در بنیانگذاران زن در حوزههای علوم و سلامت تأسیس کرد. همچنین، او مشاور مرکز سالمندی سالم زنان در مؤسسه Buck است.
دین دانشکده شوارتزمن MIT، دن هاتنلاچر، درباره او میگوید: «من خوشحالم که دکتر پولی به MIT بازگشته است. او با تواناییهای دقیق در هر دو حوزه علوم رفتاری و هوش مصنوعی، انتخابی طبیعی برای این دانشکده است. پیشینه کارآفرینی او نیز او را به یک پژوهشگر نوآوری مهمان فوقالعاده تبدیل کرده است.»
برای اطلاعات بیشتر، میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید: https://tot.mit.edu/